Categorie: Video & Analyse

BAM Video Delay (betaald)

Beschrijving:
Beelden bekijken zonder opnameknop. Voortdurend live beeld die je direct terug kan zien of een paar seconde later zodat spelers tijd hebben om naar de iPad te lopen. Eén beeld of vier vensters met aparte herhaling.

Tip:
Leg naast de tablet een kijkwijzer met daarop de perfecte beweging. Geef aan waar leerlingen op moeten letten (bijv. afzetfase). Hierdoor zijn ze meer in staat om de beweging te analyseren (vergelijken) en te verbeteren.

Coach’s EYE (betaald)

Beschrijving:
Bewegingen analyseren op een eenvoudige manier. Maak een filmopname van de beweging of een training en kijk die op verschillende manieren terug. Speel vertraagd af en/of teken hulplijnen. Vergelijk twee beelden met elkaar en geef leerling gerichte feedback.

Tip:
Teken een lijn om de juiste lichaamshouding of werplijn aan te geven of markeer de afzetplek met een cirkel.

Hudl Technique: slow motion (gratis)

Beschrijving:
Beeld opnemen, terugkijken en bewerken . Film een actie of beweging en kies een snelheid waarin het afgespeeld wordt. Je kan ook zelf scrollen. Zet videoclips naast elkaar of over elkaar heen om te vergelijken en teken lijnen of hoeken.

Tip:
Teken lijnen, cirkels of hoeken en leg de focus op een bepaald accent in de beweging. Bijvoorbeeld de stand van een lichaamsdeel, de werplijn of een hoek met graden tijdens LO2 of BSM lessen.

Video Tagger (betaald)

Beschrijving:
Maak opnames tijdens een spel en klik op het scherm bij belangrijke spelsituaties. Bijvoorbeeld een goede pass of situatie waarin een speler niet vrij stond. Elke tik op het scherm wordt opgeslagen als (tag) die achteraf makkelijk terug te zien zijn. Handig voor meer spelinzicht.

Tip:
Heb je een geblesseerde leerling? Laat hem/haar met de app een spel opnemen. Geef een gerichte opdracht, bijvoorbeeld: tik op het scherm als de basketbal hoog wordt overgespeeld.

Categorie: Teams & Wedstrijden

Team Shake (betaald)

Beschrijving:
Maak snel en eenvoudig eerlijke teams. Voer per klas de namen in (‘+’) en sla de lijst op. Selecteer vervolgens een klas, vink aan welke leerlingen afwezig zijn en kies het aantal teams of aantal spelers per team. Schud met je tablet en de teams worden ingedeeld. Klik op de hoed met een 1 erop om willekeurig één tikker te kiezen.

Tip:
tik op een leerling en geef het geslacht/niveau aan. Dit onthoud de app zodat je volgende keer ook teams kunt indelen op gelijke speelsterkte. Dit kan bij geavanceerde instellingen (symbool rechtsonder > configuration options > team selection options > balance team strengths aanvinken). Je kan hier ook ‘two male of two female minimum’ per team aanvinken.

Round Robin (betaald)

Beschrijving:
Eenvoudig een wedstrijdschema bijhouden tijdens een toernooi. Vul het aantal spelers of teams in en houd de scores bij. De app doet de rest! Als de laatste wedstrijd is gespeeld kun je de uitslagen versturen per email.

Tip:
Heb je een geblesseerde leerling? Zet hem/haar in als wedstrijdleiding.

Brackelope (gratis)

Beschrijving:
Een gratis toernooiplanner waarbij je kan kiezen voor knock-out systeem. Vul het aantal spelers of teams in en aantal velden (arenas). De app genereert automatisch het wedstrijdschema. Scores bijhouden en einduitslagen verzamelen wordt ineens heel eenvoudig.

Tip:
Via Barceklope Live kun je de competitie rechtstreeks projecteren op een beeldscherm in de zaal.

Categorie: Stopwatch & Timers

Stopwatch+: Accurate Mechanical Analog (betaald)

Beschrijving:
Eenvoudig eindtijden bijhouden tijdens een loopactiviteit en achteraf bekijken. Handig bij een grote groep of wanneer je aantal weken gaat oefenen. Sla de lijst op en verstuur per email. Druk op start en klik bij elke leerling die finisht op ‘LAP’. Stop de tijd na de laatste leerling en voilà.

Tip:
Roep bij elke leerling hoeveelste hij of zij is gefinisht. Aan het einde vraag je de nummers en koppel je de namen aan de juiste eindtijd (total).

Sprint Timer (betaald)

Beschrijving:
Film de finish bij een belangrijke loopactiviteit of wedstrijd. Start de timer en richt de camera op de eindstreep. Stop de timer als iedereen is geëindigd en scroll je terug in het beeld. Je ziet precies wanneer welke deelnemer is gefinisht. Ook draadloos te besturen vanaf een ander apparaat.

Tip:
Plaats de telefoon of tablet in een standaard, ter hoogte van de eindstreep. Zo kun je achteraf het meest nauwkeurig terug kijken.

Categorie: Scoreboards & Puntentelling

Scoreboard – Free score (gratis)

Beschrijving:
Eenvoudig de stand bijhouden via de tablet of telefoon. Klik op een scoreboard (keuze uit 3) en geef beid teams een naam. Standaard staat er: guest and hom. Klik vervolgens op de score om punten bij te tellen. Handig voor wedstrijden of een leuk spel.

Tip:
Heb je een geblesseerde leerling? Laat hem/haar de telefoon of tablet bedienen.

Categorie: Lessen

Jump it (betaald)

Beschrijving:
Breng touwtje springen naar een hoger level! Meer dan 50 instructiekaarten voor individuele en groepssprongen. Engelse tekst maar met een duidelijke afbeelding. Variërend van makkelijk naar moeilijk. Leerlingen kijken welke sprong ze willen leren en gaan oefenen.

Tip:
Stimuleer zelfstandig werken en leg de tablet bij het onderdeel neer. Leerlingen gaan zelf of in tweetallen aan de slag met de oefeningen.

Balance it (betaald)

Beschrijving:
Geen papier meer in de zaal tijdens de activiteit acrogym. Meer dan 50 instructiekaarten met duidelijke afbeeldingen. Leerlingen kunnen dit zelfstandig oefenen individueel, in tweetallen, drietallen en meer!

Tip:
Ook leuk om een kleine competitie te doen klassikaal. Maak groepjes en koppel de telefoon/tablet (via apple TV of chromecast) aan op een grote TV of beeldscherm/beamer. Kies een instructiekaart en het groepje dat dit als eerste voltooid krijgt 1 punt. Wel eerst oefenen!

Categorie: Muziek

Tango Remote (betaald)

Beschrijving:
Heb jij muziek in iTunes op je iPad en gebruik je die tijdens de les bewegen op muziek? Met deze tool hoef je voortaan niet meer naar de stereo te lopen om een nummer pauze te zetten. Bedien de iPad vanaf de plek waar je staat via je iPhone.

Tip:
Handig tijdens het aanleren van een streetdance, aerobics of tijdens de Shutte-Run Test.

keyboard_arrow_up